Om oss på Strömstad Golfklubb

Strömstad GK, Sveriges västligaste golfbana, ligger i en fantastiskt vacker natur, som skapad för golfspel. Många av hålen ringlar sig mellan branta klippformationer i det typiska nordbohuslänska landskapet. Den kuperade parkbanan är utmanande, trots sin relativt korta bansträckning. Närheten till havet är tydligt märkbar och karga klippformationer har lyfts fram som ett spektakulärt designinslag. Vår bana är både vacker och välskött och vi garanterar dig en härlig golfupplevelse. Allt fler upptäcker golf i Bohuslän med vår härliga natur och varma klimat, beroende på bl.a. Golfströmmen som resulterar i en ovanligt lång spelsäsong med sommargreener. Strömstad GK ligger centralt i Sveriges mesta turistkommun med havet som granne och det ger förstås möjligheter att kombinera golfspel med andra turistupplevelser. Omtänksamt värdskap är ett kännetecken för vår klubb och vi hälsar Dig varmt välkommen till en av Bohusläns vackraste och mest besökta golfbanor.

Strömstad GK – Med havet som granne

Antal hål: 18 Par: 71 Spelklar: 1970

Läge: Nära kusten på andra sidan Kebalviken från centrala Strömstad.

Ritad av: Nils Sköld, Jan Sederholm.

Ny Masterplan: Johan Benestam

Passar för: Den långt slående kan uppleva banan som kort (5 295 m från gult/4 584 från rött) men vi andra kan gå runt och njuta av omgivningen.

Spela när: Klimatet gör att banan ofta öppnar tidigt och du kan spela ett varv under stora delar av året.

Höjdarhålet: Hål 3. Högt placerat tee och nedanför skapar ett par kullar sköna vågor på fairway. Dike längs hela vänstersidan. Vid inspelet gäller det att nå den platå formade greenen, se upp för tre bunkrar och en rad klippformationer.

Missa inte: De tre övningshålen som ligger i anslutning till hål 13. De var tidigare en del av banan.

Klädkod: Vårdad klädsel krävs på banan och i klubbhuset. Bar överkropp är inte tillåtet.

Shoppa: Det finns gott om prylar och färgglada plagg och klubbens pro Thomas Hunter guidar dig gärna fram.

Äta: Golfklubben har en erkänt bra golfkrog. Det serveras alltid två rätter till dagens lunch, till exempel hemlagad pannbiff med löksky & lingon eller vitvinsdoftande fiskgryta med räkor.

Vatten: Kebalviken syns från ett par ställen på banan och visst är det härligt med den utsikten. Men skaparna Sköld och Sederholm har även lagt ut en hel del vatten på slingan och det gäller att se upp för diken och dammar.

Prövas konditionen: Vid hål 9 och 18 ska du upp för en rejält svettig backe för att komma till klubbhuset och efter 16:e greenen väntar mördarbacken, som den kallas av medlemmarna, för att nå fram till utslaget på hål 17.

SPELA DÄRFÖR
Banan ligger alldeles intill havet och präglas mycket av de klippor som finns längs med fairway och greener. Den som slår snett kan faktiskt få hjälp av bergen och det händer rätt ofta att bollarna studsar tillbaka in på den gröna ytan och lägger sig i gynnsamma positioner. Öppningshålets green är det allra västligaste i hela Sverige.